2013.01.14.
07:00

Írta: fuszulykavirág

Okoskamerák inváziója Budapesten

Nem csak egy, de mindjárt két reklámmal is készültem így hétfő reggelre, amik üdítő színfoltjai voltak az elmúlt hónapok reklámblokkjainak. Nem másról van szó, mint a Samsung okoskamerás szpotjairól. Az elsőben Trokán Nóra rója Budapest utcáit, és beszél róla, hogy mennyire szeret embereket fotózni, de nem úgy, hogy belemászik az arcukba, hanem diszkréten, távolról. Megteheti, mert a szuperokos szuperSamsung fényképezője ránézésre egy kompakt kis gép rengeteg auto-funkcióval, de csak addig tűnik annak, amíg elő nem kapja hozzá az objektívet, és máris profi fotóssá vedlik át. Utána meg reflexből tolja fel facebookra az alkotásokat. Nagy piros pont azért jár a koncepció hitelességéért, mert a művésznő valóban foglalkozik fotózással, szóval tényleg nem csak a levegőbe beszél.

 

A másik filmben Kolovratnik Krisztián fotóz angyalszárnyas lányokat, szitáló hóesésben trombitáló bácsit (a szitáló hóeséstől még mindig összerándul a gyomrom), és lekapja az éjszakai műszakban kőoroszlánt mosó, mikulás szakállú jómunkásembert is. Ebben a szpotban Budapest még szebb, mint az előzőben, egyszerűen tökéletes háttere ennek a témának. Nem tolakodó, nem egy imázsfilm, hanem egyszerűen csak háttér, ami felvillanó részleteiben is tökéletes. Persze Krisztián is azonnal megosztja a képeit az ismerőseivel, de ha egy androidos kamerát kell reklámoznod, akkor azért ez a minimum.

A fél-celebek alkalmazása szerintem nagyon jó ötlet, mert mégis olyan arcok, akik profi színészek, és képesek a rendezői utasításoknak megfelelően lődörögni Budapest látványosságai előtt, és nem elhanyagolható módon még a szöveget is hitelesen bele tudták olvasni a mikrofonba. Persze egy kicsit talán giccsesek a szpotok a sok megcsillanó napsugárral, szállingózó hópehellyel és fröccsenő vízcseppel, de ezeket leszámítva én nagyon szívesen látnék sokkal több ilyen reklámot szombat esténként az aktuális tehetségkutató szünetében. 

Szólj hozzá!

Címkék: samsung

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr495004215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása