2013.02.11.
07:00

Írta: Alice Page

A kolesz Guruja és a csivavák

A Pöttyös és termékei olyan hungarikumok, amelyek fogyasztásához kizárólag magyar embereknek van gusztusa. Ez tény. Nagyszámú külföldi ismerőseim szinte mindegyikével etettem már klasszikus Túró Rudit. A tukmálás örve alatt valójában jól megtervezett és egzakt tudományossággal kivitelezett kísérlet zajlott. Egy részüknek nem mondtam meg, mit esznek – ők elhanyagolható mértékű kezdeti viszolygással le tudták gyűrni a Rudit, majd kivétel nélkül azt kérdezték, hogy ez valami narancsos krém-e benne. Nemmel feleltem feleltem, majd elárultam, hogy csokiba mártott túró rudat ettek. A vizsgálati alanyok 100%-a utólagos undorát fejezte ki, és jólnevelten öklendezni kezdett. A második vizsgálati csoport beavatottként indult: tudták, hogy túrót fognak enni. Ezen egyszerű feltételmódosítás az alminta elemszámát kábé a felére csökkentette, ugyanis a túró (ami ugye angolul cottage cheese, és nekik az él a fejükben, hogy az frankón sajt, de miért?) és a csoki kombinációja preteszt vomituritio-t okozott náluk, azaz a puszta gondolatra kidugta Vuk az ő kis farka végét.

Tiszta szerencse, hogy mi magyarok vagyunk, és imádunk mindent, ami Pöttyös. Itt van például az új Guru és szpotja, az „Íz, ami helyre rak” – na, nem úgy, mint a külföldi cimborákat, hanem másképp. A reklám olyan energiabombát ígér az igen szimpatikus fiúnak, amely elűzi a szívének nem túl kedves csivavákat. A kis szőrmókok az alacsony vércukorszintet hivatottak reprezentálni, és mindenütt ott vannak, főleg, amikor tanulni vagy csajozni kellene. Ezen tevékenységek meghiúsulása tűrhetetlen, de szerencsére a Guru már mogyorókrémes változatban is rendelkezésre áll. Nos, a megszólított célcsoport a reklám alapján egyértelmű, és működőképes is a cucc, ha feltételezzük, hogy az összes érettségi vagy első vizsgaidőszak előtt álló hímnemű egyed utálja a kiskutyákat. Mellesleg megjegyezném, ha kitartottak volna az eredeti sztereotípia-vonulat mellett, akkor a csaj a plázázást mondta volna le, nem pedig a jógát. Ezzel azonban kisebb képzavar állna elő, hiszen az emlegetett sztereotipikus lánynak éppen ilyen kutyája lenne, hajjaj. Ezt elkerülendő nyilván inkább átírták a szöveget, amitől most a csaj kábé 3-5 évvel öregebb a még mindig utcatáblákat lopkodó kis pisis pasijánál. Szigorúan sztereotipikusan, persze, de mit várnak, ők kezdték… Ettől a szpot még tetszetős: fiatalos, vidám, és értem az üzenetét is. Elmorzsolok egy könnycseppet a füstté váló blökikért és megmaradok a klasszikus Rudinál.

Szólj hozzá!

Címkék: sztereotípia Pöttyös Guru

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr865073378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása