2013.01.07.
07:00

Írta: Alice Page

A No. 5 legendája

Értem én, újítunk. Viszont arra rájöhettek volna már, hogy az emberek befogadóképessége igencsak behatárolt… Kezdjük ott, hogy nekem elsőre le sem esett (még másodikra sem), hogy ez egy női parfüm-reklám… Mert ahhoz valahogy túl sok volt benne a tesztoszteron – vagyis igazából nem, mert olyan szöveget adtak Brad  Öregen Is Mindenki Ideálja Pitt szájába, hogy attól is elment a kedvem, hogy esetleg a hangot levéve végignézzem újra. Azóta ahogy kell, bejárta a sajtót, kis háborgás, értetlenkedés, de beszéltek róla, tehát siker (?). Sőt, picit mémesíteni is akarták, bár ne tették volna (0:19-től), akad viszont viccesebb próbálkozás is. Miután felhomályosítottak, hogy ez AZ a Chanel No. 5, akkor elgondolkodtam, hogy akkor a szöveg szerint ez a szegény Pitt, ahová csak ment, ez az illat mindenütt ott volt – tehát vagy követte valaki (hoppá) vagy pedig minden nő, akivel/után járt, ezt viselte, amitől az illat exkluzivitása kap kérdőjelet. Nem tudom, pontosan mi okból, de december legvégén még jónősítették is a szpotot, de ez is csak olyan, mint pénztártól való távozás után blokk nélkül reklamálni: lehet, de sokra nem megy vele az ember. Sebaj, úgysem volt még elég olyan reklám, ahol Pitt seszínű ingben áll egy alufóliával bevont szobában, és néha a szemébe világítanak. Pipa!

Mutatok sokkal jobbat, szintén Chanel, szintén No. 5, szintén egy ikontól.

Hosszú a szpot, de érdemes végignézni. Két legenda összefonódásáról szól, és ezt minden verbális és nonverbális eszközzel érzékelteti anélkül, hogy kifejezetten erőltetettnek tűnne. Mert mit akar a No. 5? Tudatni, hogy olyan nők viselik, akik egyéniségek, mert 1952-ben is megtehetik, hogy nem csak meztelenül alszanak, de erről beszélnek is, akik különlegesek, érdemesek a világ figyelmére. Ehhez az illathoz fel kell nőni, és ezért szeretne mindenki No. 5-ot. És lehet, hogy a nők utólagos bevágása a szpotba ezt hivatott szimbolizálni, nekem azonban ez az érzés még mindig hiányzott a Pitt-videóból.

Szólj hozzá!

Címkék: parfüm Chanel Marilyn Monroe Brad Pitt

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr534972840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása