2012.05.28.
09:18

Írta: Alice Page

A sportolás 3x1-e

Bréking nyúz! Már megvolt a témám a mai poszthoz, amikor találkoztam a Médiaunió május közepén launcholt 3x1 kampányával. Túlzás nélkül állíthatom, hogy az utóbbi évek legösszeszedettebb, legjobban tervezett, tömegsportra buzdító kezdeményezésről beszélünk, nem is beszélve arról, hogy közérdekű volta miatt szépen kapcsolódik az előző két posztunkhoz.

A cím, 3x1 arra utal, hogy ha többet nem is, de heti háromszor egy órát mindenkinek sportolnia kellene, önmagáért, az egészségért. A kampány weboldalán minden videót megtalálhatunk (www.sportolnijo.hu), így végigkövethetjük azokat az elemeket, amelyekre ezek építenek. Egy példa: „ne legyél zombi”, szóval ahelyett, hogy otthon punnyadsz, igenis izzadj valahol egy órát. Vagy egy másik gondolat: mindenre van időd, pasizni, plázázni, körmöshöz járni, csak éppen sportolni nem? Na igen, jó kifogásunk mindig akad. Ami közös a szpotokban, hogy a különböző célcsoportok (hiszen nem is kérdés, hogy a kampány célközönsége nemes egyszerűséggel mindenki) tipikus kifogásait, tevékenységeit piszkálja meg, számvetésre késztet annak érdekében, hogy következményképpen a felesleges időtöltéseinket sportolásra cseréljük. A kampány szlogenje „3x1, és jobban megy” szándékosan nem mondja meg, hogy mi is megy jobban, ez korosztályonként, sőt egyénenként eltérő lehet – a lényeg, hogy a kimeneti oldalon egy sikeresebb, erősebb, egészségesebb, vékonyabb, stb. ember áll, a reklámozott „termék” sok területen javíthat az életünkön.

Az a videó, amit én választottam, nem csak az elhízást, hanem az előítéleteket is célba veszi. A durcás duci lány egyből azzal kezd, hogy a néző szemére veti, amiért előítélettel nézi a filmet, és hogy ehelyett akár saját szokásain is elgondolkodhatna. Szerintem ez az egyik legkockázatosabb téma a kampányban – azt még elhiszem magamról, hogy túl sok időt töltök másokkal, vagy hogy elpazarolom az időmet, de hogy előítéletes lennék? Mármint nyilván, de hogy ezt magára vegye? Necces. Mindenesetre kíváncsi lennék a véleményekre!

 

A kampány összességében elég ígéretesnek látszik. Nem csak a problémával kell azonban megküzdenie, hanem a korábbi szervezkedések kudarcaival is. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyarokat nehéz rávenni a testmozgásra – éppen ezért sok sikert kívánok a kampány szervezőinek, és azt, hogy minél többen tudjanak azonosulni ezzel a kezdeményezéssel.

Szólj hozzá!

Címkék: sport 3x1

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr134550251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása