2013.02.14.
09:30

Írta: Alice Page

Premier plán keksszel

Kicsit mindenki hőse akar lenni a Provident új reklámfilmjében, melyet az Okego-val közösen jegyez. A kezdőjelenet-sorozatban életképeket láthatunk, van itt minden, amit akarsz: apu, anyu, nagypapa, bébi, kiskutya-kismacska, focimeccs, boldog család, munkásember. Közös pont az, hogy mindenkihez vendég érkezik, az arcok alapján jól ismert, várt vendég, akinek fogadására örömmel sietnek az ajtó felé – slow motion-ben, persze.

Közben sorolják a Provident erényeit: tapasztalat, hány ország, hány munkatárs, legjobb munkahely, önkéntes órák (közben épp tolószékes fiút látunk), felelős hitelező… Körülbelül minden, amit egy jól pozícionált és patinásnak számító bank reklámjában is felfedezhetünk. A Provident rájött: a válság további meglovagolásához nem elég egynek lenni a sok gyorskölcsön-folyósító közül. Az emberek további adósításához el kell hitetni velük, hogy minden rendben lesz, hogy azok, akik a kenyérrevalót is törlesztőre költik, azok tuti valaki másnak az ügyfelei. 270 ezer elégedett ember nem tévedhet, ugye? És ezek az emberek jól láthatóan a lehető legkülönbözőbb háttérrel rendelkeznek, így biztos mindenki bele tudja látni önmagát a szpotba.

A céget a filmben egy szőke szénaboglya-hajú, fiatal, kedves arcú, jól, de elég semmitmondón öltözött hölgy jeleníti meg – nem bombázó, és nem is pasi. Nem csak a külsejével törődik, hanem biztos esze is van. Felkészült, mert ott a kis mappája, és nyilván meghívásra, időben érkezett, mert senki nem volt meglepve, hogy látja. A cég tehát szerethető, tapasztalt és nagyon megbízható, precíz, de azért némi színt és üdeséget és képviselni kíván a piacon. A Provident ezeket már megpróbálta korábban is domborítani, de azok a szpotok, mint kis cseppecskék, elvesztek a reklámtengerben. Nagyobb vízsugárra volt tehát szükség, ami kicsit jobban fel tudja kavarni az állóvizet. És függetlenül attól, hogy mit gondolunk a reklámozott termékről, az Okego remek munkát végzett.

4 komment

Címkék: gyorskölcsön Provident Okego

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr985079815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuszulykavirág 2013.02.14. 20:47:53

Egy kicsit nekem helyenként olyan vészjóslóak az ajtóban várakozó sötét alakok. Valahogy nem mindegyik jelenetben tűnik annyira nagyon bizalomgerjesztőnek a helyzet. Vagy csak túl sok horrort nézek :D

Alice Page 2013.02.18. 12:15:58

@fuszulykavirág: szerintem csak azt akarták, hogy borzongjon a nép egy kicsit, mert úgy még nagyobb a katarzis :)

will 2013.02.18. 14:49:02

A Provident mint műfaj önmagában hányinger. Ők azzal védekeznek, hogy a magas THM az abszolút értékben nem is olyan sok, 70 ezer 3 hónapra, 15 ezres kamattal, jaj az semmiség, nem kell megijedni a 80%-os THM-től. Csak hát a valóságban ki az, aki ennyire rossz feltételek mellett tud már csak pénzhez jutni? Az, akinek már a saját bankja, a haverjai vagy a szülei sem tudnak kölcsönadni 70 rugót. Az a közeg, ahol 15 rugó az egy iskolakezdés, vagy egy komplett karácsony, vagy egy havi rezsi fele. Az ilyen hitel felvétele a dugóhúzó előtti utolsó fázis. Ezt meglépni nem azt jelenti, hogy az ember mentőövhöz jut, hanem azt, hogy végérvényesen átbillen a fenntarthatatlanság küszöbén.

Alice Page 2013.02.18. 15:03:04

@will: ezzel nem tudok és nem is akarok vitába szállni, az elemzés kereteit pedig bőven meg is haladja a(z amúgy fontos) téma, ezért tettem egy utalást a szövegben és írtam le az utolsó mondatot. de ha megpróbáljuk függetleníteni magunkat a konkrét cégtől, és csak "termékről", "reklámozóról" és "reklámról" beszélünk (ez a mi műfajunk), akkor továbbra is úgy gondolom, hogy a célt teljesíti, és ilyen szemmel egy élvezhető szpotot látunk - a hangsúly az Okego kreatív munkájának elemzésén és a "termék" pozicionálásán van, személy szerint nem mennék bele semmi olyanba, amihez még ennyire sem értek.
süti beállítások módosítása