2012.04.02.
07:00

Írta: Alice Page

A férfiak már csak ilyenek!

Ismét a kedvenceim: plakát formátum, egyszerűség, nagyszerűség, humor. Pasiknak szól a reklám, de én még nőként is jót mosolygok rajta. Miért?

Aligha létezik olyan felnőtt korú ember, akinek ne lenne ilyen-olyan információ a fejében a híres Rorschach-tesztről – ha máshonnan nem, hát minden valamirevaló filmben akad egy pszichológus, aki a tintapacáival keseríti a tisztességes nép életét. A plakát erre az alaptudásra épít, és máris megvan a késztetés, hogy belelássunk valamit az amúgy szimmetrikus tintapacába. Én elsőre egy békát látok, de – ahogy a német felirat mondja – 100-ból 98 hímnemű fejében ez meg sem fordul. Erre húzhatnák a lányok a szájukat, hogy „na persze, mert ti mindig csak…” És igen! A jobb alsó sarokban ott a beismerő vallomás, „a férfiak már csak ilyenek” – ettől pedig a szájhúzásból mosoly lesz, legalábbis az én esetemben mindenképpen.

Szofisztikált önirónia vs. nyílt szexizmus egy férfimagazinban: 1:0.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr604352346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása