2013.02.21.
07:00

Írta: Alice Page

Kate világa

Kifejezetten örülök, hogy az eredeti, angol nyelvű verzióját találtam meg a Dove Colour Radiance sampon reklámjának. A szpot tavaly nyári, de itthon csak a közelmúltban debütált. A főszereplője Kate, egy vak lány – hozzá hasonló emberekkel reklámozni ma már nem megy ritkaságszámba. Mitől látom mégis nagyon különlegesnek Kate világát? Attól, hogy itt ő maga a főszereplő, nem pedig a vaksága.

A szpot tele van élénk, vibráló vizuális ingerekkel, semmi feketeség, szinte ordítanak a színek. És Kate válaszol nekik, számára ezek virágok illatai, a lemenő nap utolsó sugarainak melege, a ruhái puhasága, a tenger moraja és a lábát nyaldosó hullámok csiklandozása. Nem túlzás azt mondanom, hogy teljesebben élvezi ki a színeket és textúrákat, mint bármelyik látó, mert azok minden – általa felfogható – aspektusára próbál reagálni. Csinosan öltözik, táncol, ugrál, igen. Itt az ideje megérteni, hogy ők sem mások, egy szálat sem. Ennek megfelelően Kate is tinikora óta festi a haját, mert a hajszínekhez is érzelmeket, hangulatokat köt. A szőke a lányos, vidám, a vörös meg olyan kacér… mi nem így gondolkodunk erről? Dehogynem. Kate amúgy ezen túl is elég menő, utazik, extrém dolgokat próbál ki, érdemes egy pillantást vetni a hosszabb videóra is.

https://www.youtube.com/watch?v=L9cgmM6KJzs

A Dove újított, de a mondanivaló „dove-os” maradt: a haj a szépség megkoronázása, és ez a szépség továbbra is belülről fakad, a lényünkből, azokból a dolgokból, amiket szeretünk, és amiket élvezettel csinálunk – ez pedig pont nem függ attól, hogy látunk-e. Mert ha érzed, hiszed.

Szólj hozzá!

Címkék: dove sampon vakság

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr315094993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása