2011.10.27.
07:00

Írta: Ingénue

Danger Zone!

 

 

Újra "hódít" az Old Spice! Úgy egy éve nagyon erős ostrom alá vette kis hazánkat az Old Spice. Pontosabban egy fehér férfi, aki akkor is férfias illatú marad, ha már szétrágták a piranhák, illetve egy nárcisztikus fekete férfi, aki szerint ő minden nő álma.

Hosszú évek teltek el nálunk Old Spice reklámok nélkül. Azóta felnőtt egy Axe nemzedék, ami nem csoda, hiszen mint már olvashattuk, még az angyalok is bűnbe esnek miatta. Hogy a piacot újra meghódítsa az Old Spice, új imázst kellett kialakítani, amihez új célközönség is dukál. Így már nem csak az érett férfiakat szólítják meg, mint korábban, hanem láthatóan minden ivarérett hímneműt "el akarnak csábítani". De hallgassunk csak bele a reklám elejébe: “Hello, Lányok! Nézzetek a pasitokra, aztán rám!” Minket szólít meg, nem a pasinkat! Az Old Spice nem bízza a véletlenre, ‘Anyut’ is belevette a célközönségébe. Nem rossz taktika!

Nincs mese, rajtunk keresztül akar hódítani minden férfi dezodor, ami ránk nézve nem mindig előnyös. A nők épp elég gonddal küszködnek az életben (gondoljunk csak a hüvelygombára :) ), erre tessék, az Old Spice megfűszerezi ezt egy kis önobjektifikációval is. Elsőként talán ijesztőnek tűnhet ez a kifejezés... Másodjára is az. Arról van itt szó, hogy a reklámban a nők egyszerű szexuális örömforrásra vannak redukálva, ami bennünk hosszú távon  úgy csapódhat le, hogy már mi is csak egy szexuális tárgyként tekintünk önmagunkra. Ennek hatása viszont már komolyabb, akár pszichés problémákat is okozhat. Ez nem a férfi dezodor reklámok sajátja, számos médium táplálja bennünk ezt a mélyen megbújó gondolatot.

Tény, hogy a szaglásnak meghatározó szerepe van a szexualitásban. Azonban az Old Spice képlete túlságosan egyszerű: férfias illat = szexuális vágy. Egyik legkifinomultabb érzékszervünk az orrunk, melyet azonban nem lehet becsapni, még Old Spice-szal sem. A feromonok akkor is dominálnak, ha egy egész flakon Old Spice-t fújt magára a férfiú. Márpedig a nők eszét a feromonok csavarhatják el.

Azonban ha továbbra is ilyen agresszíven folytatja az ostromot az Old Spice, komoly csapást mérhet versenytársaira. Lányok, Asszonyok vigyázzatok! Bármi megtörténhet, ha egy férfinak Old Spice illata van!

 

1 komment

Címkék: old spice dezodor

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr363332307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babette · http://admission.blog.hu 2011.10.27. 23:04:05

Furcsa állat a férfi kozmetikum reklám szempontból, mert bármennyire is szexisták ezek a szpotok, mégiscsak a nőknek akarják eladni a terméket - ha azt veszem figyelembe, hogy többnyire ők vásárolnak a pasiknak is.
Szóval akkor valójában én akarom, hogy a pasim minden nőt megkapjon? Nem is értem :D
süti beállítások módosítása