2011.11.17.
19:00

Írta: fuszulykavirág

Naplemente, motor, szabadság

Szexszel mindent el lehet adni. Közhely, de nyilván azért, mert így van. Hosszú évek alatt kreatív marketingesek tömegei próbálták meg a legváltozatosabb termékeket szexissé tenni, vagy legalább picit is az erotikához kapcsolni őket. Nem is olyan régen mi is megvizsgáltunk egy ilyen esetet a Schweppes kapcsán, ahol kissé erőltetettnek tűnt ez a kapcsolat, de vannak esetek, amikor sikerül eltalálni a helyes arányokat.

Ez a Levi's reklám klasszikusnak számít már, de nem csak a kora miatt (még belegondolni is furcsa, hogy pontosan egyidős velem). Megvan benne minden, amit egy marketinges csak kívánhat. Igényes, van története, van benne meglepő elem, amitől emlékezetes, de nem túl kötött, a néző többféleképpen kiegészítheti, saját képére formálhatja, és egyértelműen közvetíti az üzeneteket, amiket a termékhez akartak rendelni. Több mint 20 év távlatából visszanézve pedig úgy tűnik, még időtálló is a dolog, hiszen sokak számára az alapértelmezett farmer azóta is a Levi's 501.

Viszont nem árt vigyázni a szexualitással a reklámokban, akad ellenpélda is, mint például az alábbi légkondi reklám, amit egy kedves követő posztolt a facebook falunkra.

Szerintem ebből látszik is az aranyszabály: mértékkel, inkább sejtetve a dolgot, de semmiképpen nem az arcokba tolva. Gyors felmérésem alapján kevés embert nyűgözött le ez a print, és csak pár elborult humorú tudta értékelni - bár ők nagyon.

Szóval én inkább szavazok a visszafogott erotikára, ahogy a Levi's is, és pár évvel később az akkor még alig színész Brad Pittel is készítettek egy hasonló stílusú szpotot, ahol a végén kötelező elrobogni a naplementébe.

Szólj hozzá!

Címkék: farmer levis

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr783390564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása