2012.05.15.
13:00

Írta: Ingénue

Activia

 

Minden embernek számos identitása van, ezek egyike a nemi identitás. A nemi identitás ad egyfajta keretet annak, ahogyan a világot látjuk. Én a női szemüveget hordom. Egy ideje azt látom ebben a szemüvegben, hogy a nők számára kissé változott a világ, több a feladat, több a teher. Félreértés ne essék, nem szeretném sajnáltatni magunkat, nyilván a férfiakkal is így van ez, de mint mondtam, én a nők oldaláról látom a világot. Az egyik ilyen feladat és egyben teher a sok közül, hogy mindig csinosak, fittek, vonzóak legyünk. MINDIG. Azonban a léc nagyon magasan van, manapság az olyan nőt vélik szépnek és csinosnak, akinek hosszú, vékony combjai vannak, feszes popsija és lapos hasa nagy mellekkel. Valljuk be őszintén, ez nem könnyű. Sokan szenvednek ettől a nyugati civilizációban, folyamatos bűntudatot érezve. A reklámszakmában sokan építenek a bűntudatra. Számos reklám célozza meg az emberek bűntudatát, ennek csökkentését. Ilyenek például a tökéletes szülőket célzó vagy a light termékekről szóló reklámok. ’Ha ezt a terméket választod, nyugodtan fogyaszthatod, nem hízol el tőle.’

Hogy mi köze van ennek a reklámokhoz és az Activiához? Nagyon is sok. A reklámok is az egyik közvetítői ennek a szemléletnek, annak, ahogy a női testet megítélik az emberek. Itt kapcsolódunk az Activiához. Örömmel látom, hogy az Activia reklámokban igazi, kerekded nők szerepelnek, nem pedig vékony, plasztikázott modellek. (Nem mindig volt ez így, gondoljatok csak a kezdetekre: Jakupcsek, vékony derékív minta logo.) Jó érzéssel tölt el, hogy van, aki gondol az igazi nőkre, hogy van, aki úgy is elfogad minket, ha nem vagyunk modell alkatúak és nem tökéletes a testünk. Nem jó ezzel a bűntudattal élni, megmérgezi az emberek lelkét.

Nőtársaim nevében is köszönöm, hogy ez a reklám nem támogatja ezt a szemléletet!

Szólj hozzá!

Címkék: danone vip szulák ativia

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr184512554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása