2012.06.25.
07:00

Írta: fuszulykavirág

Dohányzás ellen dohányzó gyerekek

Az elmúlt két napban több mint 10 ismerősöm posztolta ezt a videót facebookon, így önkényesen is vírusvideónak nyilvánítom ezt a filmet, és nem mennék el mellette szó nélkül. 

Merthogy a cél kétségkívül nemes. És gyerekekkel tényleg mindent el lehet adni, még az egészséget is. A film valóban megható, nagyon jó az ötlet, nagyon őszinték a reakciók, és kétségkívül hatásos is - legalábbis azok esetében mindenképpen, akikhez odamentek a gyerekek. A videó esetében már más a helyzet. Mert megnézzük, talán meg is hatódunk, ó, igen, milyen igazuk van a gyerekeknek. De nem hiszem, hogy eléri azt a küszöböt, hogy valódi hatást váltson ki. Persze nagyon jó, ha a következő gyújtó villanásnál eszébe jut majd a dohányosnak a gyerekek üzenete, kívánom, hogy sokaknak eszébe jusson.

Tudjuk, hogy a leszokás elősegítésében a legkevésbé hatékony módszereknek az ijesztgetések tűnnek. A fekete tüdők, a kockázatok részletes ismertetése egyetlen dohányost sem fognak meggyőzni a cigi letételéről. A kockázatokat mind ismerik, hallották már eleget, és olvassák is a dobozokon mindennap. Pont emiatt igen hatékonyan küzd meg minden dohányos ezzel a distressz forrással. És ezért hiszem, hogy az a film, ami megint csak a kockázatok tudatosításával operál, nem lesz kiugróan hatékony, bármennyire is ötletes, szép, és bármennyire is gyerekek.

Szólj hozzá!

Címkék: cigi

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr254608746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása