2012.02.16.
18:06

Írta: Ingénue

Piszoár vs. Ásóka

A mai posztom témája kicsit kapcsolódik egy korábbi poszthozA minap láttam először ezt a reklámot, és hogy úgy mondjam, nagyon megfogott. Elgondolkodtatott. Először azon törpöltem, hogy vajon miért készítenek idióta és undorító reklámokat a gyógyszerekhez. Aztán azon, hogy én hogyan reklámoznék egy székrekedésre vagy prosztata gondokra való gyógyszert.

Számos reklámot tudnék felsorakoztatni az idióta és undorító jelzők mögé. Az idiótaság valószínűleg abból fakad, hogy szeretnék viccesen bemutatni a problémát a reklámban. Ami bennem ellentmondásos érzéseket kelt, hiszen egy egészségügyi problémát nem lehet elviccelni, bármi is az. De az is érthető, hogy ezzel szeretnék közelebb hozni az embereket a reklámhoz, a humor nagyon jó kapocs. Talán könnyebb a gyógyszertárban is kikérni a Prostenalt egy ilyen reklámmal a hátunk mögött, mint egy Ásókával bemutatott készítményt. Az undorítóság valószínűleg onnan ered, hogy sokáig gondolták azt, hogy a száraz tények bemutatása, az elrettentés, a fogyasztóra való ijesztés eredményesebb a fogyasztó meggyőzésében. Ma már tudjuk, hogy nem az, sőt, fordítva sül el.

Nem egyszerű gyógyszereket reklámozni, főleg olyanokat nem, amik nem a kisbabák popsijának egészségének megőrzésére vonatkoznak. Minden elismerésem a gyógyszer reklámok készítőié. De még néhány kreatív nem ártana a csapatokba...

1 komment

Címkék: prostenal

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr204119923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alice Page 2012.02.17. 15:55:55

bár más típusú, de orvosos reklám ez is, nekem most ez a kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=vx2a4I3Dgpo
nem egészen félperces, vicces-mókás, és szerintem jó a grafika, a "felszakítás" is hatásos a végén.
süti beállítások módosítása