2013.02.25.
07:00

Írta: Alice Page

Piszkafáknak áll a világ?

A briteket igazi karótnyelt népségnek tartják sokan, mert kábé hetente kiveri náluk a biztosítékot egy-egy szexisebb (szexistább? rád bízom…) szpot vagy print. Heti rendes felháborodásuk tárgya Keira Knightley és a Chanel Coco Madmoiselle illatának reklámfilmje – legalábbis erről tudósít az index. Maga a szpot 2011-es, tehát nem mai fialás, nem is értem igazán, miért most került a tévékbe.

Elvileg nem az a baj vele, hogy Knightley túl sokat ribanckodik benne és hosszú ideig, jól kivehetően mutatják az ülepét is, ennyire azért a britek sem vaskalaposak, meg hát aki nem látta még Knightley-t meztelenül, az magára vessen, mert nyilván egy lakatlan szigeten él. Az viszont jogos, és a tévék megtanulhatnák, hogy mese közben nem vetítünk ilyet, mert a brit anyának szabadidő mellett önérzetből van még sok, és ezeket nem sajnálja telefonálgatásra meg reklamálásra fordítani. És a nagy különbség a britek meg pl. miközöttünk nem a felháborodásban keresendő, az van/lenne mindenhol, hanem abban, hogy ennek a megfelelő fórumon adnak-e hangot, és a kérdéssel végül foglalkoznak-e. Mert ott biza’ tudják, hol kell csinnadrattázni, úgy tűnik.

Maga a film egyébként nem rossz, ha emlékszünk még arra, amit a No. 5 kapcsán fejtegettünk – ti. hová szeretné a márka pozícionálni a termékét, és kivel szeretné mindenképpen megvetetni, illetve mit ajánl a vásárlásért cserébe – akkor minden értelmet nyer, még a brit anyuka túlzott hőbörgése is. A Madmoiselle ugyanis egy fiatalos illat, olyan nőnek, aki megteheti, hogy egy szál fehér lepedőben fetrengjen, amíg kedve tartja, minden szabályt áthágva motorozhat, azért, hogy szexis járókelőkkel való röpke flörtöt követően megérkezzen egy csillivilli stúdióba, ahol ő a sztár, és egy olyan pasit húzhasson fel, majd hagyhasson fölényesen faképnél, mint a fotós… Na, igen, ezek azok a dolgok, amik nem járnak egy kisgyerekesnek. Ott hányás van, nyál és pelenkák, meg sokszor lerobbant hátébék és mit ad isten, mindig ugyanaz a pasi. (Oké, ennek is vannak fokozatai meg kivételei, elismerem.) Tehát nem a gyerek szellemi épülése itt a tét (illetve papíron az), hanem anyu felháborodása, hogy nem elég, hogy főműsoridőben mesét kell néznie (ahelyett, hogy szexelne vagy partikra járna, mint az olyanok, akik a Madmoiselle-t viselik), de ezt még az orra alá is dörgölik.

Tanulság: olyankor vetítsd ezt a reklámot, amikor a Szex és New York-kategória romantikusabb egyedei tévéznek, aki még elég fiatalok (vagy annak hiszik magukat), gyerektelenek és pénzesek ahhoz, hogy bele tudják álmodni magukat a feltálalt érzésbe. (És akik szerint a Knightley által képviselt anorexiás vonal szexi.)

Szólj hozzá!

Címkék: Chanel Keira Knightley Coco Madmoiselle

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr175098046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása