2012.04.30.
07:00

Írta: fuszulykavirág

Alternatív almaszüret

Pár évvel ezelőtt az egyik nyár hirtelen nagy divatja lett az ízesített sör. Először csak egy márkától, aztán hirtelen mindenki előállt vele, és a bodza, meggy, grapefruit ízű sörök sorában már kommersznek tűnik a citromos. Nem ok nélkül lett nagyon trendi ízesített sört inni. A nyári nagy melegben senki nem akarja magát kiütni a magas alkoholtartalommal, de a jó hideg sör gondolata már önmagában frissítő. 

A cider meg valami nagyon hasonló történet újabban. Mert egyrészt halálosan trendi, másrészt szerintem tipikusan nyári ital, habár alkoholtartalom tekintetében azért a ciderek jórésze gond nélkül felveszi a versenyt a klasszikus sörökkel. Definíció szerint a cider szénsavas almabor, Nyugat-Európában lényegesen nagyobb hagyományokkal, mint nálunk. 

Szóval a cider trendi, de főleg a nők körében. Lássuk be, nem egy kifejezetten férfias ital. Egy pasi ismerősöm legutóbb úgy számolt be az egyik estéjéről, hogy előtört a női énje, mert cidert ivott. És bár létezik ilyen vélekedés, ettől függetlenül a Strongbow reklámja nem akar az italból egy Cosmo-koktél jellegű női vackot csinálni, szerencsére. Ehhez azért az is nagyban hozzájárul, hogy a Strongbow az erősebb ciderek közül való, alkoholtartalmát tekintve egyenértékű egy hagyományos sörrel. 

Helyette van a reklámban tikkasztó sivatag, izmos testű íjászok, és kőfallal védett aprócska oázis: egy almáskert. Az ostrom látványos, almák esnek áldozatul a támadóknak, és robbannak millió darabra minden lehetséges módon. Erre a jól végzett munkára én is koccintanék egy Stronbow Golddal. Cheers!

4 komment

Címkék: cider strongbow

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr394479665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizlifozelek · http://ribizlifozelek.blogspot.com/ 2012.04.30. 15:02:47

A cider az az almabor? (Ehem, elvesztettem a kapcsolatom az élő magyar nyelvvel.)

Ha igen, akkor a spanyol macho-k szeretik . Szerintük ez nem női ital :) Spanyolországban vannak "almaborozók" (sidreria), ahol főleg almaborokat (sidra) kínálnak. És finom malacpecsenyéket. Meg csülöt.

A spanyol almabor 3% körüli és eredetileg nem szénsavas. Ma már van "elgázosított" is.

Babette · http://admission.blog.hu 2012.04.30. 18:24:48

@ribizlifozelek: igen, a cider az almabor néven fut, az meg hogy női italként él a köztudatban... gyümölcsből főzik, mégse pálinka erősségű, érted, rendes ital az nem lehet :)

Babette · http://admission.blog.hu 2012.06.21. 22:21:40

@GStarRaw: az ízesített sörös párhuzam csupán a felkapottság témájában kívánt helytállni :)
süti beállítások módosítása