2012.01.26.
07:00

Írta: Ingénue

Heineken Csodaországban

 

A minap szúrt szemet nekem ez a Heineken reklám, amit már nem tudok szó nélkül hagyni. A Heineken mind eddig olyan reklámokat csinált, amiről beszéltek az emberek. Egymásnak küldözgettük a videokat, hogy 'ezt láttad már, nagyon jó'? És ez nem kis siker. A Heineken hazánkban is nagy márkává nőtte ki magát a marketingje által. Azonban tavaly új kampány jött ki, mindenben más, mint az eddig megszokott. Ez persze önmagában nem lenne rossz.

Az új reklámfilmek először a hosszúságukkal tűntek ki a többi tévéreklám közül. Hosszabb, mint a megszokott fél perces szösszenet. Az eredeti reklámfilmek másfél percesek, hozzánk olyan egy perces vágott verzió került a reklámszünetbe. Másodszor, nincs benne szöveg, csak zene. A zene sem mindennapi, de szerethető. Harmadszor, az egész reklám különös események láncolatából áll, nekem olyan érzésem van tőle, mintha Aliz Csodaországába csöppentem volna.

Nos, nem értem. A reklám nem szól a sörről. Hogy akarja nekem átadni, hogy ha én Heinekent iszok, az nekem jó? Miért válasszam én a Heinekent a rengeteg féle sör közül ezek alapján? Csak arra tudok gondolni, hogy a Heineken megengedheti magának, hogy ún. imázs hirdetést készítsen ezekben a nehéz időkben is. Vagyis az ismételt vásárlást igyekszik erősíteni, illetve az emlékezet fenntartása a cél. Azokra a fogyasztókra épít, akik hűek a márkához. Ettől azonban még mindig furcsának tűnik nekem ez a reklámkampány.

Kíváncsi vagyok, hogy Nektek mi a véleményetek róla?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr63785538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alice Page 2012.01.26. 07:54:02

Nekem azt mondja a video, hogy az a pasi, aki Heinekent iszik, mindig magabiztos, barmire kepes - mindekozben pedig galans es szorakoztato is tud maradni. Ha kifejezetten nokent nezem a sztorit, akkor azt hiszem, megvan, kivel szeretnek legkozelebb randizni :) Ha a szpotot latva nok ezrei gondoljak ugyanezt, akkor maris megvan a valasz... :D
A pasik eddig is szerettek a Heinekent, de most mar anyu is azt fog venni otthonra - ilyen volt vmelyik dezodoros reklam is, csak ez joval elegansabb.

Babette · http://admission.blog.hu 2012.01.26. 17:22:13

@Alice Page: valami egész hasonlót akartam írni :)

A százezredik sörreklám szerintem már nem szólhat arról, hogy finom, meg lágy, meg szuper a habja... mind ezt mondja régóta, ha újra elmondja, attól nem fogom jobban elhinni. Ellenben ha ezt a filmet látom, akkor tudni fogom, hogy legközelebb, ha egy mókás estére vágyom, akkor a Heinekent kell választanom. Vagy a pasit a Heinekennel ;)
süti beállítások módosítása