2013.01.17.
07:00

Írta: fuszulykavirág

A Super Bowl történetének legjobb reklámjai

A CBS amerikai tévécsatorna összegyűjtötte a valaha volt legjobb Super Bowl reklámokat, és megszavaztatja róluk az amerikai népet, hogy vajon mégis melyik a legjobbak legjobbika. Az induló lista 12 reklámot tartalmaz, a január 30-ai műsorig háromra szűkíti a jelölteket az internet népe, 30-án pedig élő, össznépi, online szavazás lesz, és győztest is hirdetnek. Komolyan veszik magukat, nem mondom. A nemes kezdeményezés mögé mi is szívesen állunk oda, de nem kérhetjük a Nyájas Olvasót, hogy mind a 12 reklámot lemeózza. Így hát voltunk olyan segítőkészek, hogy szerkesztőségi szavazással sorrendbe állítottuk őket, és már csak a legjobb 5-ből tessék nekünk megmondani, melyik lehet minden idők legjobbika. 

Az első versenyzőnk a Tide 2008-as alkotása, ami csak annyit mond, hogy lehetsz te bármennyire felkészült és lehengerlő egy állásinterjún, ha egy hatalmas folt éktelenkedik az ingeden, az többet fog elmondani rólad minden szónál. Ezzel nem is nagyon lehet vitába szállni.

Másodikként álljon itt a FedEx 2009-es filmje, ami szintén állásinterjúk sorára kényszeríti majd főszereplőjét, ugyanis ebben a történetben ősember barátunk elveszíti a munkáját. Persze nem tehet róla, hogy az ő korában még nincs FedEx, ami biztonságosan célba juttathatná a kis botját, így kénytelen repülő dínókkal szerencsét próbálni. 

Harmadik versenyzőnk szintén 2009-es, méghozzá a Pepsi Max filmje. Férfiak szenvednek benne válogatott baleseteket, de persze semmi bajuk, hisz ők _férfiak_. Egy valamit nem bírnak csak, a light kólát, azért az mégiscsak ördögtől való gonoszság. De szerencsére itt van a Pepsi Max, ami ugyan cukormentes, a férfiak mégis szeretik. Ki érti ezt?

A Bridgestone 2010-ben a Szabadítsátok ki Willyt! és a Másnaposok egy 30 másodperces feldolgozásával próbálta meg növelni eladásait, be is válogattuk érte a legjobb ötbe. És nem, nem tudok szabadulni a kérdéstől: mi történik azon a legénybúcsún, aminek ez a vége?!

Utolsó versenyzőnk a tavalyi eresztésből küzdötte fel magát a listára, a Bud Light imádnivaló kutyusa már egy éve is mindenkit levett a lábáról. Nagyszerű ötlet, még nagyszerűbb kivitelezés, és még egy kis társadalmi felelősségvállalás is van benne. Úgy látszik ennyi kell a sikerhez.

Ez lenne hát az 5 legjobb, mi nem tudunk dönteni közöttük, szavazásra bocsátjuk hát a kérdést. Mondja meg a magyar internet, hogy ki érdemli az összesített bajnoki címet, 30-án pedig megnézzük majd, mennyire tér el ettől az amerikai közízlés. 

(Aki kíváncsi, megnézheti azokat a versenyzőket is, akiket mi nem válogattunk be a legjobb ötbe. Van itt Budweiser, kétszer is, álláskereső portál, fehérneműs nő, hintázó gyerek, böfögő gyerek, és klasszikus Coca-Cola.)

Szólj hozzá!

Címkék: super bowl

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr525018036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása