2012.05.03.
07:00

Írta: Ingénue

Mekkora hülyeség!

 

Ezúttal ismét összeállítottam egy listát, most a véleményem szerinti leghülyébb szöveget tartalmazó reklámokról. Az alternatívák száma majdcsak végtelen, én mindösszesen 5 reklámot ragadtam ki közülük. Az ihletet az új Cofidis reklám adta, amely akkora baromságot tartalmaz, hogy azt már nem hagyhatom szó nélkül: „Csúszós Kuplung szerviz, tessék! - Szép jó napot kívánok! Képzelje, nem indul az autóm. – Akkor hozza be holnap!” MICSODA?? HOGYAN? Hiszen épp azt mondta, hogy nem indul az autója! Nos, ez az én listámon a leghülyébb szövegű reklám.

 

 

Ez után közvetlenül a Maggi omlósz csirke áll. Nem, nem írtam el, szó szerint idéztem a reklámból, melyben arra buzdítják a gyerekeket, hogy pöszén beszélni vicces, és jó dolog. Agyonütném, aki ezt kitalálta...

 

 

A harmadik helyezett reklám sajnos szintén a családról szól. Hát…ez szintén agresszivitást váltott ki belőlem. Nézzétek csak és mindjárt megértitek!

 

 

Na, és ehhez mit szóltok? Emlékeztek rá? Besza-behu! :D De csak és kizárólag Petiéknél. :D

 

 

Éééés, a lista első helyén a Robitussin reklám áll, melyben azt magyarázza el egy anyuka a kislányának, hogy ha valaki köhög, azt kell neki mondani neki, hogy robitussin. Ez mi ez??  (Ehhez sajnos nem találtam videot, mert csak sokkal rosszabb paródiák vannak fent az interneten, mint az eredeti reklám, de remélem emlékeztek így rá.)

Hihetetlen, milyen szöveggel bocsájtanak útjára reklámokat a szakemberek. Valószínűleg sokszor a fordítás vezet efféle hülyeségekhez, azonban azt is elfogadja valaki, rábólint, hogy „igen, ez így jó lesz, tévébe vele!”. A 21. században vagyunk, megannyi tudományos elmélet és technika áll rendelkezésére a reklám szakembereknek, ha más nem, könyörgöm, legalább a reklám szövegére figyeljenek már oda! 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr904484584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizlifozelek · http://ribizlifozelek.blogspot.com/ 2012.05.03. 08:12:33

Beszélnek és írnak róla, ez már fél siker .)
süti beállítások módosítása