2012.05.24.
07:00

Írta: fuszulykavirág

Árfolyamgát a tévében

 

Az előző poszt megfogott, így most megint hasonló a téma. Csak a társadalmi célú hirdetésekben kerülhetünk olyan furcsa helyzetbe, hogy hirtelen azt találjuk magunkról, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének reklámját nézzük. Mert bizony reklám ez is, vagy legalábbis valami nagyon hasonló. Jó, maradjunk abban, hogy formátumra reklám. Meg van valami célja is, nem csak úgy ismeretterjeszt a vak világba. Ez az, cselekvésre sarkall! Na, ez vajon egy kielégítő reklám-definíció? Ha nem, akkor is ennyi jutott most, ennek pedig bizony megfelel a PSZÁF filmje. 

A téma a devizahitel-törlesztés, kevés dolog aktuálisabb ennél mostanában. A neon csíkokkal díszített hölgy, aki mindent elmond éppen annyira tudományos, amennyire annak kell lennie, és a kishajós animációval együtt éppen annyira közérthető, hogy mindenki átlássa az előnyöket és a hátrányokat.

Magáról az árfolyamgátról nem kívánok véleményt mondani. Van az a helyzet, amiben ez megoldás lehet, de szerintem a legnagyobb előnye a filmnek, hogy azt is világosan megmondja, később mire számíthatsz. Innen pedig már mindenki maga mérlegeljen, hogy megéri-e. 

Nekem ez az első olyan film, amivel a tévében találkoztam, de a PSZÁF csatornáján vannak még nagyon hasonló videók, szerintem érdemes nézegetni őket. Pénzügy for dummies, kinek ne jönne jól?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr754542650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása