2012.02.13.
07:00

Írta: fuszulykavirág

A reklám, ami mém lett

A mai reklám egészen személyes úton került egyáltalán képbe, de jobban belegondolva nem is értem, hogy eddig miért nem bukkant még fel. Egy kedves barátnőmmel söröztünk egyik este, mikor megkérdezte, hogy mit gondolok arról a reklámról, amit a blog facebook falára posztolt legutóbb. Azóta ő elment fél évre Hollandiába, és az indulás előtt csináltatott magának egy mastercardot a külföldi és online vásárlásaihoz. Azt mesélte, mikor megkapta a kártyát, pontosan azt érezte, amiről a Mastercard reklámok szólnak évek óta: szabadság. Az anyagiakat kezeli a kártya, te pedig ráérsz a valóban fontos élmények gyűjtésével foglalkozni. Ígérhetne ettől többet? Olyat, amit teljesíteni is tud, keveset. 

Számtalan verziója létezik ennek a filmnek, amik hosszú évek óta ugyanazt mondják, de hát miért is változtatnának a nyertes csapaton? Amikor az első másodpercekben megjelenik egy felirat valaminek az áráról, már akkor pontosan tudja mindenki, hogy ez egy Mastercard reklám lesz. Ennek ellenére még mindig számtalan lehetőség rejlik ebben az ötletben, és ami talán a legnagyobb eredmény: mém lett belőle. Abból az ötletből, hogy megvásárolsz néhány egyszerű dolgot, amik aztán egy soha vissza nem térő élményt nyújtanak számodra. Az internet tele van olyan képekkel, amik erre az analógiára alapoznak, és hiába hiányzik már ezekről a logó, mégis mindenki tudja, hogy ezek a képek a Mastercard reklám logikájára építenek. Az is pont ilyen, ami tegnap este került ki a blog facebook oldalára.

Hosszas keresgélés után megtaláltam a saját kedvencemet is ebből a sorozatból, és nem véletlenül kellett sokáig kutakodnom, ugyanis egy '97-es darabról van szó. Viszont mennyit elmond a reklámról, hogy 15 év után is pontosan tudtam, hogy mit keresek! Nektek van kedvenc Mastercard reklámotok?

A poszt tanulságai:

1. Nem ciki, ha egy jól működő ötletet akár évtizedekig életben tartunk.

2. A blog facebook oldalán lehet nekünk reklámokat javasolni, vagy csak megmutatni, hogy mi tetszik, vagy mi nem tetszik. Örülünk ilyenkor.

Szólj hozzá!

Címkék: mastercard

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr754098573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása