2012.03.22.
07:00

Írta: Alice Page

Heti hoax?

A szerda reggeli Kreatív hírlevéllel érkezett meg az életembe a mai téma. Sztori címszavakban: Reebok-plakát-megcsalás-felháborodás-reakcióhiány-hoax. Picit bővebben: megjelent egy új plakát a sportmárkától, amelyet senki nem terveztetett meg a cégtől, senki nem gyártatott le, senki nem is gyártott le, valahogy mégis megjelent a videón látható öltözőben, óriási hatást váltott ki, melynek keretein belül felháborodott nők és férfiak levél- facebook- és twitter-hadjáratot indítottak, amelyre viszont senki nem reagált, sem hivatalosan, sem másképp. Mindezt egy levegővel, egy nap alatt, bravó!

Miről is van szó? A plakáton – amelyről egy normális kép vagy videó sincs – egy fél pasi látszik, szöveg: „cheat on your girlfriend, not on your workout”. Kemény szavak, el is durrant egy csomó nőnek és férfinak. A cég egyelőre néma, egyesek kamut kiáltanak. Bárhogy is, fejcsóváló szakértők mindenképp károsnak titulálják a kialakult helyzetet a márka számára.

Ha bárkit is érdekel a személyes véleményem, akkor ez nem biztos, hogy 100%-ban így van. Mert mi is történik? Megjelenik egy plakát a semmiből (ergo senki nem felelős – egyelőre), ezt emberek lefotózzák, felvételeket készítenek róla, posztolják, susmogják, továbbküldik. Terjed. Ingyen. Többfelé, mint bármi más módon. Elég volt betenni egy öltözőbe… Majd egyszer szemlesütve elrebegik, hogy „elnézést, téves kapcsolás”, aztán vége. De a hatás, az megmarad! Nekem az American Apparel jut erről eszembe… Attól, hogy nem szerettem a reklámot (mert utáltam), eléggé bevésődött… Lehet, hogy ez is elég? Hamarosan kiderül...

Szólj hozzá!

Címkék: hoax sport reebok

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr284330351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása