2012.02.06.
07:00

Írta: fuszulykavirág

A tv legundorítóbb lakói

Ezekben a napokban természetesen a Super Bowl lázában ég a teljes reklámvilág, mindenki kíváncsi rá, milyen filmekkel készülnek a márkák, és mindenkinek van véleménye a már napvilágot látott szpotokról. Viszont a hirdetőknek csak egy egészen kis részét érinti ez a felhajtás, nincs mindenkinek 26 millió forintja egy akár 3 perces reklám minden egyes másodpercére. Vannak más módjai is a figyelem felkeltésének, én a következő példákat egy csoportba sorolnám: minél undorítóbb, annál jobb.

 
 
 
Gombák, nyelvek, baktériumok, csirkeszerű szemek, kell ennél több? Ezek a reklámok nyilvánvalóan érzelmi hatást akarnak kiváltani, és szerintem sikerrel is járnak. A Domestos egész sorozatot épített az undok kis bacikra, és szó szerint fellélegzem, amikor végre eltűnnek a képernyőről a rusnyaságok, és elmossa őket a friss, fehér, tisztítószeres víz. Feldúlt világomban újra helyreáll az egyensúly. Zseniális, nem? Okozzunk diszkomfortot, és ügyeljünk arra, hogy a feloldás mindenképpen a termékünkhöz kapcsolódjon. 
 
Ásóka esete nagyon hasonló, amikor felhajtja azt a körmöt, automatikusan magam alá húzom a lábamat, hogy még véletlenül se én legyek az, és alig várom, hogy valami csodaszer eltüntesse a kis barátaival együtt. 
A Coke Zero egy kicsit más analógia, ott egyedül a humor számítana, és terv szerint nem akarna rád ijeszteni, de attól még szerintem esélyesként indulhatna a legundorítóbb reklámok versenyén.
 
Van valami, amit kihagytunk? Milyen mutáns ocsmányságok csúfítják még a reklámszüneteket? 
 

 

2 komment

Címkék: domestos lamisil coke zero

A bejegyzés trackback címe:

https://admission.blog.hu/api/trackback/id/tr384069510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizlifozelek · http://ribizlifozelek.blogspot.com/ 2012.02.06. 17:19:19

A beágyazott kép helyén nekem először egy felirat jelent meg: Popout - a bevezető hatására azt olvastam: Poopout...

Babette · http://admission.blog.hu 2012.02.06. 17:41:39

@ribizlifozelek: haha :D azért még a reklámokban is vannak határok :)
süti beállítások módosítása